top of page

Suntem o echipă tânără și dedicată care oferă sprijin și îndrumare pentru copiii cu nevoi speciale și familiile acestora.

Ce este autismul?


Autismul este o tulburare neurologică de dezvoltare care afectează comunicarea socială, interacțiunea și comportamentul. Copiii diagnosticați cu autism pot avea dificultăți în exprimarea emoțiilor, înțelegerea limbajului non-verbal și în stabilirea legăturilor sociale. De asemenea, ei pot prezenta comportamente repetitive și interese restrânse.


Cum vă putem ajuta?


  1. Evaluare și diagnosticare precoce: Realizăm evaluări riguroase pentru identificarea simptomelor de autism în copii. Un diagnostic precoce este esențial pentru a începe intervenția cât mai devreme și pentru a sprijini dezvoltarea copilului în mod corespunzător.

  2. Planificare individualizată: Împreună cu părinții și cadrele didactice, creăm planuri personalizate pentru fiecare copil, care să se adapteze nevoilor și potențialului său. Aceste planuri includ strategii specifice pentru comunicare, socializare, învățare și dezvoltare.

  3. Terapie și intervenție comportamentală: Oferim servicii de terapie comportamentală aplicată (ABA) și alte forme de intervenție pentru a sprijini dezvoltarea abilităților sociale, comunicative și comportamentale ale copiilor cu autism. Utilizăm tehnici dovedite și abordări bazate pe dovezi pentru a maximiza progresul și a promova independența.

  4. Consiliere și sprijin pentru familii: Înțelegem că familia joacă un rol crucial în dezvoltarea și bunăstarea copilului. De aceea, oferim servicii de consiliere și sprijin emoțional pentru părinți și membrii familiei, ajutându-i să facă față provocărilor specifice și să-și întărească relația cu copilul lor.

Beneficiile colaborării cu noi


  1. Echipă de specialiști: Avem o echipă dedicată de terapeuți acreditați de Colegiul Psihologilor din România, inclusiv psihologi clinici, terapeuți ocupaționali și asistenți sociali. Aceștia lucrează împreună pentru a asigura o abordare holistică și integrată în sprijinirea copiilor cu autism.

  2. Abordare centrată pe copil: Suntem dedicați înțelegerii unice a nevoilor și potențialului fiecărui copil. Prin abordarea noastră centrată pe copil, creăm un mediu sigur și stimulant pentru copil, promovând dezvoltarea optimă a acestuia.

  3. Colaborare strânsă cu părinții și cadrele didactice: Recunoaștem importanța parteneriatului cu părinții și cadrele didactice în îngrijirea și educarea copiilor cu autism. Lucrăm în strânsă colaborare cu aceștia, oferind suport, îndrumare și instruire pentru a obține rezultate optime în viața copilului.


Pentru a obține sprijinul profesional și specializat de care copilul tău are nevoie, contactați-ne. Vă stăm la dispoziție pentru a vă oferi consultanță și îndrumare în procesul de dezvoltare și integrare a copilului dumneavoastră în societate. Suntem aici să vă ajutăm să construiți un viitor mai luminos pentru copilul dumneavoastră.

bottom of page