top of page

Paula Marcu

Coordonator/ Președinte

Bun venit în lumea terapiei!


Paula Marcu este coordonatorul Asociației Îți arăt că pot și este psiholog atestat de către Colegiul Psihologilor din România în psihopedagogie specială cu supervizare în logopedie. Sunt foarte bucuroasă să împărtășesc cu voi câteva informații despre experiența mea profesională și despre centrul nostru de terapie.


 1. A absolvit Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, specializarea Psihopedagogie Specială, în urma căreia am obținut diploma de licență în 2012.

 2. A urmat un Master de Diagnoză și Intervenție la Copiii cu Cerințe Educaționale Speciale, care mi-a oferit cunoștințe avansate în domeniul psihopedagogiei și intervenției terapeutice.

 3. A continuat formarea mea profesională prin absolvirea unui curs de lungă durată în analiza comportamentală aplicată (BCBA) la Universitatea Clemson.

 4. A început să lucrez cu copiii cu autism în urmă cu 10 ani și am acumulat experiență în acest domeniu prin munca mea la diverse instituții, cum ar fi:

5. A urmat mai multe cursuri și formări în domeniul terapiei și recuperării autismului și psihopedagogiei, printre care amintesc câteva:

 • Scoala Speciala "Constantin Paunescu" Iași, unde am lucrat ca profesor-psihopedagog;

 • Info Educatia Iași, unde am fost Trainer, Expert Formare, Perfectionare si Consiliere;

 • Centrul de Resurse pentru Educație și Familie-Doxamus, unde am lucrat ca Psihopedagog;

 • Terapia specifică a copiilor înalt-funcționali din spectrul autist, ABA Masters;

 • Stabilirea obiectivelor, tehnicilor și programelor individuale în terapia și recuperarea autismului, Asociația AITA;

 • Tehnici de analiză comportamentală aplicate în tulburarea de spectru autist, Asociația AITA, ABA Masters;

 • Teoria minții la copiii cu autism, DAAL Autism Project;

 • Tehnici de intervenție Mifne (Conferința Internațională Mifne), Asociația Punct de Cotitură în Autism Timpuriu;

 • Curs de logopedie - Limbajul în tulburările de dezvoltare”, Asociația Română de Terapii în Autism și ADHD;

 • Consilier Orientare privind cariera, Info Educația;

 • Tehnici creative și de acțiune în evaluarea și intervenția clinică la copii, Asociația CONFIDENT pentru dezvoltare personală și profesională;

 • Psihosexualitatea - Evaluare clinică și intervenții psihoterapeutice, Acadmicus;

 • 7 pași ai controlului instrucțional și sistemele de tokeni, susținut de Robert Schramm, BCBA


Așadar, considerăm că suntem în măsură să oferim servicii specializate de terapie pentru copiii cu diverse nevoi educaționale. Așa cum am prezentat și mai sus, a urmat cursuri și formări în terapia specifică a copiilor înalt-funcționali din spectrul autist, supervizarea intervențiilor în centrele care oferă servicii ABA, stabilirea obiectivelor, tehnicilor și programelor individuale în terapia și recuperarea autismului și celelalte cursuri care au ajutat-o să-și îmbunătățescă constant cunoștințele și abilitățile profesionale.


O motivează rezultatele copiilor și este mândră de echipă pentru toate realizările până în prezent. Suntem dedicați să ajutăm copiii să-și atingă potențialul maxim, iar noi credem că fiecare copil poate învăța și crește, indiferent de obstacolele cu care se confruntă.


Vă încurajez să luați decizia de a începe terapia copilului vostru în centrul nostru de terapie, cât mai de timpuriu posibil. Împreună, vom lucra pentru a ajuta copilașii să aibă o viață mai bună și să-și atingă toate obiectivele lor, folosindu-ne de expertiza si pasiunea noastra pentru a-i ghida si a-i sprijini in acest drum de dezvoltare si creștere personala.


Este important pentru a sublinia faptul că nu doar oferim servicii de terapie, ci ne implicăm și ne dedicăm în mod activ pentru a-i ajuta pe copii să-și dezvolte abilitatile, să-și atingă obiectivele și să-si crească încrederea în sine.


Suntem aici pentru a oferi susținere și pentru a-i ghida pe copii și familie în această călătorie de creștere și dezvoltare!

0744 379 317

Paula Marcu
bottom of page